Familieopstilling og Opstillingsmetoden

Alle børn er styret af et dybt ønske om at elske og blive elsket, at høre til og være en del af familien. De er i “kærlighedens” tjeneste og ofrer gerne sig selv for, at det kan ske. For dem eksisterer muligheden for at vurdere, hvad der er godt og skidt ikke. I “blind” kærlighed giver de sig hen til de normer, der hersker i familien, for at sikre deres tilhørsforhold. For dem vil deres forældre altid være de bedste forældre og deres familie den bedste familie. For forældrene kan det selvsagt være vanskeligt at forhindre disse ofre, da de er en del af den selv samme familie og hermed også viklet ind i normerne, der hersker.

Som voksne ser vi på vores oprindelsesfamilie med ganske andre øjne og håndterer da også familien og dens medlemmer på ganske andre måder. Ikke desto mindre danner de første år et indre fundament for vores måde at være i verden og livet på, og mange af vores efterfølgende strategier, er et forsøg på at håndtere dette fundament i vores eget indre.

Men hvad er det, som skaber forviklinger og fastholder uhensigtsmæssige temaer og mønstre? Hvorfor kikker den gamle smerte op igen og igen, måske i ny forklædning? Hvorfor kan livets dybe temaer være så svære at gøre noget ved? Hvad skal der til, for at vi kan frigøre os fra begrænsende og smertefulde bånd? Hvordan kan vi skabe kærlige relationer til dem vi holder af? Hvordan kan vi frisætte vores potentiale og finde vores unikke udtryk i verden?
Der er mange forskellige historier i familien. De skal alle høres, for at nye kan fortælles.
Læs mere om Familieopstilling og OpstillingsmetodenLæs eller lyt til den nyeste forskning indenfor transgenerationelle forviklinger og epigenetik. 

Lyt til Videnskabens verden på P1 fra september 2014 om epigenetik. klik her

Lyt til DR1-radioudsendelse fra sep. 2014 med Liv Dhanyo Thommesen hvor hun fortæller om Opstillingsmetoden: klik her

Læs artikel fra Jylladsposten som omhandler erindringer som nedarves genetisk fra tidligere generationer. Klik her

Læs artikel fra Illustreret videnskab om hvordan traumer sætter sig i generne. klik her

Læs artikel fra magasinet Forbindelser af Sarah Peyton om hvordan interpersonelle neurobiologi forklarer hvad der sker i hjernen når man benytter Opstillinger. klik her

Institutleder Liv Dhanyo Thommesen fortæller i denne video om hvad Familieopstilling og Systemisk opstilling er.

Lone Munksgaard fortæller om hvordan hun benytter Systemisk Opstilling i sit arbejde med belastede unge.