fbpx

Selvværd – om at anerkende sin egen værdi

Når selvværdet er lavt føler man sig forkert og bærer rundt på et negativt syn af sig selv. Et lavt selvværd skyldes ofte gentagende hård kritik eller anden negativ respons i vores omgang med andre mennesker. Perioder med ringe selvværd er ikke ualmindeligt, da følelsesmæssige begivenheder som en fyring, skilsmisse, afvisning, m.m., kan svække selvtilliden og selvværdet i en periode.

Helt overordnet er der særligt tre faktorer, der påvirker vores selvværd:

  • Hvordan andre mennesker oplever og behandler os.
  • Vores selvopfattelse og måde at behandle os selv på.
  • Hvilke følelsesmæssige udfordrende perioder i livet, vi står overfor.

Døjer man med at lavt selvværd er det vigtigt at man opdager, at selvværdet svinger og ændrer sig. Afhængigt af hvem vi er sammen med, hvordan vi har det med os selv, hvad vi gør der er godt for os, vil vores selvværd ændrer sig. Vi vil herved erfare, at vi til enhver tid kan forbedre det.

HAr vi godt selvværd kan vi nyde at være os selv.Lavt selvværd trækker spor tilbage til barndommen – ofte med dybe rødder i slægten. Det er invaliderende for mennesker, som slås med lavt selvværd og den konstante følelse af at være forkert, at skamme sig over sig selv, ikke at kunne leve op til forventningerne eller at have eksistensberettigelse. Det et tungt åg at bære på.

Når vi er ramt af oplevelsen af ikke at være værdifulde, har vi et langt større behov for at andre skal anerkende os og give os den værdi og kærlighed, som vi ikke kan give os selv. Vi skal bryde et mønster og finde frem til at elske os selv. Ingen anden kan fylde vores indre hul ud. Det skaber usunde mønstre og ændrer ikke vores dybeste udfordring i livet.

Velkommen til en temaaften med Familieopstilling, som vejen til godt selvværd.

Familieopstilling og Systemisk Opstilling er et overraskende og klart virkende redskab til at bearbejde temaer med dårlig eller lav selvfølelse. På denne temaaften vil du få en smagsprøve på, hvordan man kan arbejde med metoden – og på egen krop opleve, hvad der kan gøres …

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Dato: Tirsdag d. 25. august kl.19.00 – 21.30
Sted: Thorvaldsensvej 3, baghuset 1.sal
Pris: Kr. 200, som betales ved tilmelding
Vært: Liv Dhanyo Thommesen

Video om selvværd med
Liv Dhanyo Thommesen